Úvod » Syrové maso » Hovězí maso » Hovězí zadní ořech, vrchní šál kráva
Původ: Česká republika
Velký ořech – předkýtí (thick flank) je v některých částech mírně tužší. Francouzi jej podle toho rozdělují na plochý široký plátek, který obepíná stehenní kost a má maso jemné jako roštěná.
Objemný střed ořechu připomíná něco mezi válečkem a falešnou svíčkovou, a má rovněž jemná vlákna. Vnější část ořechu je nejvíce namáhaným svalem tohoto šálu a pro svůj větší podíl kolagenu se hodí opravdu jen na pečení a dušení. Výjimkou v případě masných plemen je ovšem tzv. holubička (plátek z kýty, tri tip roast, pastorenstück, maminha), což je sval ve tvaru nepravidelného trojúhelníku (při lepší představivosti křídlo holubice) na vnější části ořechu. Má povrchové krytí lojem a jemné mramorování – ideální kombinace pro grilování.
Vrchní šál s plátkem je skvělý k přípravě masových pečení a k pozvolnému dušení. Část bez plátku se využívá na závitky, přírodní řízky a také na tatarský biftek. Vyzrálé maso se hodí také k minutkové úpravě. Samotný plátek nachází nejčastěji využití na guláše a jiné dušené masové pokrmy.
Baleno : ve vakuovém sáčku
Doporučené skladování od: 0ºC do 4ºC
Objednávky na út,st,čt,pá
od 08:00 do 13:00
Doručení následující den od 14:30h do 18:00h nebo osobní odběr na adrese třídy Generála Píky 7
Objednávky na pondělí:
Pátek od 08:00h do 20:00h
Sobota od 08:00h do 20:00h
Neděle od 08:00h do 12:00h
Doručení od 14:30h do 18:00h nebo osobní odběr na adrese třídy Generála Píky 7
Při vyzvednutí telefonovat na : 732 239 398
Informace na tel. : 732 239 398
Vysledná cena je pouze orientační z důvodu následného porcování a važení masa, která Vám bude zaslána po vychystání zboží formou e-mailu. Prosíme o zadání kontaktních údajů.